Grönt te nyttigare än svart?

-Ja det återstår kanske för den moderna farmakologin att bevisa. Visserligen

använde man sig av alla möjliga sorters te som läkemedel i brist på annat

för 5-6000 år sedan t.ex. i Japan. Och det  hävdas fortfarande  på sina håll att

grönt te kan  ”interagera med levande organismer för att åstadkomma en

funktionsändring”  för att  använda ett lösryckt citat ur Wikipedia.

 

Te innehåller s.k. polyfenoler vilket är antioxidanter som kan angripa och

oskadliggöra s.k. fria syreradikaler. Det hävdas i debatten att fria radikaler

skulle kunna åstadkomma cellskador och rentav påskynda eller bidra

till åldrandet. Och då ligger det naturligtvis nära till hands att tro att vissa

födoämnen -varför inte  Grönt te- förmår att målsöka, hitta och fånga in och

oskadliggöra de otäcka oxidanterna som vi kallar radikaler. Oxidanter påstås

i den ibland upphettade debatten att kunna påskynda tumörers tillväxt.

 

Kan man må bättre av att dricka grönt te?

Ja definitivt eftersom t.ex. koffeinet i teet stimulerar till aktivitet och att du därmed

får lättare att ”öka din kondition” där bara så lite som en rejäl promenad en timma

om dagen befrämjar den livsviktiga syresättningen av blodet.

Grönt te ger inte bättre hälsa per automatik men drogämnet koffein stimulerar

sunda aktiviteter som förbättrar din hälsa medan polyfenolerna håller efter

radikalerna. Och vad  kan vara skönare efter en lång promenad att få sätta sig i lugn

och ro och vila ut och njuta av en kopp härligt gott te? -Som är nyttigt på köpet.

Har man gjort sin promenadrunda kan man sitta lugnt utan dåligt samvete och veta att

man kan må bättre när polyfenolerna spöar de fria radikalerna för varje klunk te man tar….

Numera är det lätt att välja en teblandning som passar just din smak.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Att städa ett hus

Att upprätthålla renlighet i sitt hem är något som många husägare värdesätter och Kontorsstädning Göteborg, eftersom ett rent hus ger komfort och avkoppling efter en lång dag på jobbet. Men många husägare kan inte hålla sina hem rena, eftersom de arbetar långa timmar, har en stor familj eller båda. Därför är det ofta nödvändigt att utnyttja tjänster av en professionell städare, eftersom han eller hon har erfarenhet och expertis och kan erbjuda en skräddarsydd plan för att passa dina specifika behov och preferenser. Det finns många saker en professionell gör för att städa ett hus korrekt, och det kan vara till hjälp att veta några av dessa när man bestämmer om man ska hyra en städare.

En professionell städare genomgår utbildning för att rengöra hus

En av de sätt som en professionell städare från Kontorsstädning Göteborg rensar ett hus är genom att genomgå omfattande träning som lär honom eller henne det komplicerade att göra det. Beroende på företaget arbetar en husrengörare för att han eller hon kan genomgå någonstans från en vecka till en månad av träning där hus rengöraren lär sig företagets specifika metoder och tekniker, samt hur man använder rengöringsmaterial och utrustning på rätt sätt. Efter att ha arbetat under tillsyn för en viss period kan en professionell städare rena hus på egen hand. Denna träning garanterar inte bara att ditt hus rengöringsmedel kan tillhandahålla högkvalitativa städtjänster, men också att ditt hem kan se sitt bästa hela tiden.

En professionell följer en detaljerad checklista för att rengöra ett hus

Förutom att genomgå en omfattande träning för att lära honom eller henne hur man rengör ett hus ordentligt följer en professionell husrengörare från bergvärmepump också en detaljerad checklista för att säkerställa att han eller hon hanterar allt ordentligt när du rengör ditt hem. Denna checklista står för varje rum i ditt hem och innehåller tjänster som de flesta husägare föredrar när det gäller att städa sina hem. Många hus rengöringsföretag erbjuder också ytterligare tjänster om du föredrar en mer anpassad lista. Några av dessa extra tjänster inkluderar att göra tvätt, tvätta, organisera dina saker och städa ditt garage.

När du bestämmer hur du rengör ett hus mest effektivt och effektivt, bör du överväga att anställa ett professionellt hus rengöringsföretag, eftersom de kan hantera alla aspekter av husrengöring för dig så att ditt hem alltid ser sitt bästa ut. För mer information om hur man rengör återfinns på trädfällning priser  

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Att hitta en hushållerska

För många husägare är städning regelbundet helt enkelt inte genomförbart. Hektiska scheman, många ansvarsområden och stora familjer hindrar dig ofta från att ha den tid som behövs för att städa ditt hem. I sådana fall kan det vara till hjälp att anställa en professionell städare från Kontorsstädning Sweden för att hålla ditt hem så gott som möjligt. Oavsett om du har ett oregelbundet schema som hindrar dig från att städa ditt hem regelbundet eller om du helt enkelt vill ha bekvämligheten med att ha en professionell städning av ditt hem, kan det vara till hjälp att veta hur man hittar hushållerska i ditt område.

Huvudsakliga sätt att hitta hushållerska

Det finns två huvudsakliga sätt att hitta hushållerska i ditt område: du kan samråda med en medarbetare, en vän eller en familjemedlem eller du kan söka en lokal affär katalog för att hitta hushållerska i närheten av dig. När du frågar en medarbetare från Kontorsstädning Göteborg, vän eller familjemedlem borde du avgöra om någon har haft en positiv upplevelse med en viss hushållerska eller hushållsföretag tidigare. Att få en positiv referens från någon som har erfarenhet av en viss hushållerska är i sista hand det mest exakta sättet att hitta ett ansett kvalitetsföretag. Om du väljer att leta efter hushållerskor i en lokal företagskatalog, kom ihåg att hushållerska och hushållstjänster kan visas i många olika rubriker i en viss företagsregister. Därför bör du söka igenom alla husrengöringsrelaterade kategorier du kan hitta. Du bör då sammanställa en preliminär lista över lokala hushållsföretag och kontakta var och en för att avgöra om de tillhandahåller tjänster som kan tillgodose dina specifika rengöringsbehov.

Fördelar med att anställa hushållerska

En av de viktigaste fördelarna med att anställa hushållerska från Flyttstädning är att många professionella rengöringsföretag arbetar direkt med dig för att utveckla en anpassad rengöringsplan. En sådan plan involverar vanligtvis en representant från hushåll företaget som kommer till ditt hem innan du hyr dem för att bestämma exakt vilka områden i ditt hem du vill att de ska fokusera på och hur djupt du vill att de ska städa ditt hem. Detta garanterar inte bara att du är helt nöjd med de tjänster du får, men också att hushållerska fokuserar på de specifika områdena i ditt hem du ber dem att städa.

En annan fördel med att anställa hushållerska är att de kan se till att ditt hem ser bäst ut hela tiden. Detta kan vara särskilt användbart om du arbetar långa timmar och vill komma hem till en ren plats eller om du vill underhålla gäster men inte har tid att rengöra ditt hem innan de anländer.

Om du behöver professionell hjälp med att städa ditt hem, kan det vara till hjälp att hitta hushållerska som kan ge dig den professionalism och personlig uppmärksamhet du behöver. Att anställa professionell hjälp är idealisk om du har ett oregelbundet schema, har inte tid att städa ditt hem eller helt enkelt vill undvika besväret med att städa det själv. Professionella hushållerska kan erbjuda dig både erfarenhet och expertis i branschen och se till att ditt hem ser bäst ut hela tiden vilket gör att du alltid kan komma hem till ett fräscht och rent hem. Mer om hushållerskor finns att läsa på

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar